fbpx

#37 תכנון טוב נעשה בשני רבדים – אסטרטגי וטקטי

כשאנחנו רוצים להגיע ליעד כלשהו – מוטב יהיה אם נתכנן את המסלול שלנו להשיג את היעד. הישגים לא מגיעים סתם כי התנהלנו מכוח האינרציה. לפעמים כן, אבל הם נדירים בדרך כלל.

לכל אחד מאיתנו יש חלומות ושאיפות ודברים שהוא היה רוצה להשיג בחיים – חלקם דברים "רחוקים" מהעין , הרלוונטיים לטווח הארוך וחלקם דברים מיידים הרלוונטיים ליומיום השוטף שלנו.

תכנון אפקטיבי צריך להתבצע בשני רבדים במקביל– ברובד האסטרטגי – הרחוק, וברובד הטקטי – המיידי  מה צריך לקרות עכשיו כדי שנוכל להתקדם ולצעוד לקראת מימוש הרובד האסטרטגי.

הכי קל לי להסביר את זה באופן יומיומי דרך אפליקציית "וויז" – כשאנחנו רוצים להגיע ליעד סופי כלשהו (אסטרטגי)- אנחנו בעצם מבקשים מהאפליקציה לתכנן לנו את המסלול בדרך אל היעד, מה שיקרה לאורך הדרך זהו הרובד הטקטי – לאן ללכת אם יש פקק תנועה או עבודות בכביש , מה החלופה שניתן לפנות אליה כאשר היעד הסופי – האסטרטגי נשאר קבוע.

בעולם הארגוני, ישנה מתודולוגיה יעילה מאוד כדי לאפשר לארגון לקבוע לעצמו את היעדים הטקטיים , קצרי הטווח לאור המטרות האסטרטגיות-  ארוכות הטווח  והיא נקראת PDM (POLICY DEPLOYMENT MATRIX )

ייחודה וכוחה של המתודולוגיה הוא באופן הפשוט והוויזואלי שמראה את הקשרים בין ההתנהלות הטקטית לבין המטרות האסטרטגיות ומאפשרות לכל עובד בארגון להבין איך המשימות היומיומיות הפשוטות שהוא מבצע מקדמות את הארגון לעבר השגת מטרותיו האסטרטגיות וזה כשלעצמו מייצר תחושת מחוברות ושייכות גדולה יחד עם משמעות לעשייה היומיומית , הטקטית.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן