fbpx

התחדשות וסדר אישי וארגוני

התחדשות וסדר אישי וארגוני

סדר וארגון

פעם בשנה, עם הגעתו של האביב וחג הפסח (ולמען הסר ספק – אין שום חובה דתית לזה ..) , אנחנו מרעננים את הבית – מסדרים כל פינה, בודקים מה חיוני ומה פחות וגם מנקים ומבריקים לטובת התחדשות. אם לא הייתה לנו העצירה השנתית הזאת – סביר שכל פעם היינו מתעסקים באזור ספציפי במקרה הטוב, או לא עושים את זה בכלל במקרה הפחות טוב..

איך זה קשור אלינו? לארגון או לעסק שלנו?

בחיים הפרטיים והעסקיים שלנו , ממש כמו בבית, בוא האביב הוא הזדמנות לרענן ולחדש, ברמה העסקית- הוא גם מסמל את סיומו של הרבעון הראשון של השנה. הזדמנות הכרחית לעצור ולבחון את הדברים- לרענן את עצמנו ואת הכיוון אליו אנחנו הולכים. לבחון את ההישגים עד עכשיו, להסתכל על היעדים השנתיים שלנו ולראות מה דורש סידור וארגון מחדש. על מה אנחנו צריכים לוותר ואיך אנחנו ממשיכים באופן נקי יותר, ממוקד יותר ורענן יותר.

הרגע הכי מספק בהתארגנות לחג הוא כשהבית מוכן לקראתו. יש תחושה של ניקיון , של אוורור הדברים המיותרים, ושל התחדשות שמעוררת צמיחה והתפתחות. אותה תחושת סיפוק מתקבלת כשעושים את התהליך ברמה האישית והארגונית.

תהליך ריענון והתחדשות אישי ועסקי

כשאנחנו מגיעים לתהליכי התחדשות הנוגעים בנו או בעסק שלנו , לרוב אנחנו מתקשים למצוא את נקודת ההתחלה ואת סדר הדברים שצריך לעשות כדי שהתהליך יהיה באמת אפקטיבי ויניב את התוצאה הרצויה – מיקוד להשגת היעדים, ברמה האישית והארגונית גם יחד.

ההמלצה שלי היא לעשות גם את התהליך הזה באופן מסודר, כזה שיאפשר לנו לוודא שכל המטרות שלנו יושגו בצורה אופטימלית.

תכנון זמן – כשרוצים לבצע תהליך חשיבתי מהסוג הזה , צריך לפנות לו זמן מתאים. נקי מרעשי היומיום , ורצוי זמן שבו אנחנו במיטבנו מבחינה מחשבתית והשראתית. זמן שיאפשר לנו לעוף גבוה במחשבות ולהשאיר את הרגליים על הקרקע.

השוואה לתוכנית – גם אם נדמה לנו שאנחנו זוכרים בעל פה מה כתבנו בתוכנית, צריך לפתוח את התוכנית ולקרוא שוב לאן אנחנו מכוונים. אם אין תכנית כזאת – לכתוב אותה! לא ליפול למלכודת שבה אם לא עשינו תוכנית עד עכשיו, כבר מאוחר מידי לעשות. ברגע שהיעדים והתוכנית המקורית (או העדכנית) מונחים לנו מול העיניים – זה הזמן לגייס חשיבה ביקורתית ולבחון האם הדברים עדיין רלוונטיים או שאנחנו צריכים לעדכן אותה ולברר עם עצמנו מה נדרש מאיתנו בכדי להשיג את היעדים.

ניתוק ריגשי- אחד הדברים שמעכבים אותנו מלהתפתח הוא שאנחנו "מתאהבים" בחלומות שלנו עד כדי כך שאנחנו מאבדים את היכולת להסתכל עליהם באופן רציונלי. ככל שרמת הרגש שלנו עולה, הרציונליות יורדת. ולכן, עם כל הקושי, אנחנו צריכים לנתק את הרגש בנקודת הזמן הזו ולהסתכל על הדברים כאילו היו של מישהו אחר ואנחנו מייעצים לו. קשה מאוד , אך הכרחי. אם בכל זאת לא מצליחים לגייס את הכוחות לזה- מומלץ להיעזר בגורם חיצוני אובייקטיבי שסומכים עליו.

גמישות– תכנית היא בסיס. קצב שינויים גבוה והתפתחות מואצת מביאים לכך שתוכנית נדרשת להיות אג'ילית – כזו שמאפשרת התאמה תקופתית בכדי להישאר רלוונטית תוך שמירה על עמוד השדרה המוביל אותה. מומלץ לבחון פרדיגמות שמובילות אותנו ולהסתכל בפרספקטיבה רחבה על הדברים, לא לפחד לשנות ולעדכן דברים שבעבר חשבנו שהם נכונים.

להעביר את זה הלאה – אחד הדברים שתורמים להצלחה אישית ועסקית הוא להיות בנתינה , לא יודעת אם אי פעם הוכח מדעית, אבל אין ספק שזו הזדמנות להבין במה אנחנו טובים , למי ואיך אנחנו יכולים להעניק במסגרת כזו או אחרת ולוודא שההתחדשות האישית שלנו מאפשרת עשייה למען האחר.

ולסיום

כשעושים את הדברים באופן מובנה ומקדישים להם מחשבה, תהליך ריענון מסוג זה מבטיח שנרגיש קלילים יותר, מועילים יותר ואנרגטיים יותר בכדי להגשים ולממש את השאיפות שלנו ולהשיג את התוצאות הרצויות לאורך הדרך.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן