fbpx

מהי טכנולוגיה ואיך נשארים אפקטיביים גם באמצעים טכנולוגיים

הטכנולוגיה בחיינו – נכס או נטל ? הדרך להישאר אפקטיביים גם באמצעים טכנולוגיים

מה זה בכלל טכנולוגיה?

שאלתם את עצמכם פעם מאיפה מגיעה המילה טכנולוגיה? מה היא אומרת?

מקור המילה הוא ביוונית: טכנו – אומנות, לוגיה – תורה; מתקבלת – תורת האומנות.

ובהגדרה – טכנולוגיה זהו תחום דעת העוסק בחיפוש פתרונות מעשיים כמענה לרצונות אנושיים תוך ניצול חידושי המדע.

הקידמה וההאצה בהתפתחות העולם , לצד משבר עולמי שמאלץ את כולנו לחפש פתרונות מעשיים לרצונות אנושיים , כדוגמת מפגש עם אנשים , מביא את חידושי המדע לפסגות מטורפות ומשדרג פלאים את החיים של כולנו.

איך מכילים את השינוי הטכנולוגי?

כשהמציאו את הפטיפון , קמו קבוצות שהתנגדו להכניס אותו לשימוש כי חששו שזה יגרום לאנשים להפסיק לשיר.. כל דבר חדש בתחילת הדרך נתפס כשינוי וגורר התנגדות וחשש; ומכאן שגם שינויים טכנולוגיים , בטח בסדרי הגודל שאנו חווים בתקופה האחרונה, מציפים דעות לכאן ולכאן.

הציטוט שאני אישית הכי אוהבת בהקשר של טכנולוגיה הוא של סטיב ג'ובס שאמר: " טכנולוגיה היא שום דבר , מה שחשוב הוא שיש לך אמונה באנשים שהם טובים וחכמים ואם תיתן להם את הכלים המתאימים, הם יעשו איתם דברים נהדרים". הטכנולוגיה מאפשרת לנו כלים לעשות דברים נהדרים כמו גם לחרב ולהרוס דברים – השאלה היא איזה בן אדם אנחנו בוחרים להיות..

הסוד בהטמעה נכונה של טכנולוגיה הוא בהתאמה שלה אלינו. לכל אחד ברמה האישית ולארגון כולו.

כך למשל , אדם הקנאי מאוד לפרטיות שלו , ישתמש ברשתות החברתיות ככלי לשיקוף תחומים שבהם הוא חזק ולביסוס האוטוריטה שלו בתחום מבלי לחשוף ולו טפח מחייו האישיים.

ברמה ארגונית – אם אחד הערכים המובילים בארגון הוא עבודת צוות – ישתמשו בטכנולוגיה לקיום פגישות גם לצרכי עבודה שוטפת וגיבוש ולא רק ככלי לניהול ישיבה מרובת משתתפים ובכך ישמרו על האנושיות בעשייה הדיגיטלית.

צוותים שאוהבים מאוד לעבוד יחד , פשוט קובעים זמן עבודה וכולם עם מצלמות פתוחות , כל אחד שקוע בעבודתו אבל עדיין מייצרים "אווירת ביחד" , ממש כמו במשרד כשמידי פעם מישהו זורק הערה או מתייעץ עם הנוכחים על משהו..

טיפים לעבודה אפקטיבית באמצעים טכנולוגיים:

  • שלא יקום הגולם על יוצרו..

כל כלי באשר הוא, נועד להקל ולשפר את איכות החיים שלנו; אם כלי טכנולוגי דורש מאיתנו יותר מידי זמן תחזוקה / ניהול – כנראה שהוא לא הכלי הנכון לנו וצריך לוותר עליו או לחפש כלי שמתאים לנו יותר.

  • ניהול עצמי – תוצאות ומשימות

כמו בכל דבר בחיים, לפני שאנחנו מסתכלים איך אפשר לעשות יותר טוב בסביבה שלנו- נתחיל בלהסתכל על עצמנו. לכל אחד יש את השיטות שלו לניהול התוצאות שאליהן הוא רוצה להגיע ולמשימות השוטפות שמסייעות לו בדרך לשם. זה יכול להיות בפתקיות דבוקות למחשב, פנקס קטן בכיס , רשימה על לוח מחיק או כל דבר אחר. הטכנולוגיה מאפשרת כלים רבים ומגוונים הן במחשב האישי והן באמצעות אפליקציות בטלפון הנייד , גם כאלה ששולחים התראות ותזכורות. (כדוג' TRELLO, NOTION ועוד.. 

  • היערכות לשיחות וידאו – זום, טימס או כל כלי אחר..

אנחנו מנהלים את הפגישות העסקיות שלנו בוידאו בעת הזו. הן עדיין פגישות עסקיות. כבדו את עצמכם ואת היושבים מולכם- התלבשו והתארגנו כאילו אתם הולכים לפגישה פיזית. הכנסו דקה שתיים לפני הזמן,  זה הופך את הפגישה לרצינית וממוקדת יותר. (אגב, זה גם כלל אצלנו לילדים בשיעורים- כמו שלא הייתם הולכים לבי"ס בפיג'מה… – גם המורים מעריכים את זה מאוד!)

  • ויזואליות

כמו בעולם האמיתי, ואפילו יותר, הרבה יותר קל לנו לזכור מסרים ויזואליים – השתמשו בכלים הרבים שהרשת מציעה לטובת העברת מסרים באופן ברור שייזכר לאורך זמן . ישנם כלים רבים המאפשרים גם יצירת "שולחנות שיח" משותפים על גבי המסך (כדוגמת CANVA)  או לוחות השראה משותפים (כדוגמת Padlet).

  • שיתוף

אנחנו רוצים להרגיש שאנחנו חלק , גם כשאנחנו רחוקים פיזית, יש כלים טכנולוגיים שמאפשרים יצירת שאלונים וסקרים שבעזרתם ניתן לשתף את כלל המשתתפים בתהליך קבלת החלטות או התייעצות (לדוג' – FASTPOLL או Mentimeter)

  • שיחות חולין

בסופו של דבר, אנחנו כולנו בני אדם, וצריכים את הקשר האישי, הבלתי אמצעי, גם כשאין לנו יכולת להיפגש פיזית. עם אנשים שאתם עובדים צמוד ורצוף (ובטח אם אתם מנהלים אותם!) כדאי לקבוע "זמן וידאו- קפה", שכל אחד יגיע עם השתיה המועדפת עליו ותדברו על כל דבר, חוץ מעבודה! כמו שהייתם עושים בפינת הקפה במשרד, במסדרון או בחדר האוכל.. תהיו רגישים לצד השני . תראו אותם באמת.

  • להפוך את החיסרון ליתרון

השיחה גם ככה נעשית על המחשב ולא פנים מול פנים, אפשר לנצל את העובדה הזאת ולהקליד במקביל את סיכום הדיון במקום לבזבז זמן יקר אח"כ או לגרום לזה שתיגמר פגישה מבלי שאך אחד לא סיכם אותה.. הכלים הדיגיטליים מאפשרים לנו גם הקלטה של השיחה, כך שאם אתם לא מרוכזים מספיק (ולמי אין ימים כאלה..) אפשר פשוט להקליט ולחזור ולחוות את השיחה כשאתם פנויים יותר.

 

ולסיום

כמו כל שינוי בחיים, הוא מזיז אותנו מאזור הנוחות , ומן הסתם מסייע לנו לגדול ולהתפתח בטווח הארוך. הדבר הכי חשוב לזכור הוא לשמור על אנושיות ורגישות , גם מרחוק. בסוף אנחנו בני אדם, לא רובוטים.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן